• Dejepisná olympiáda
        • Dejepisná olympiáda

        • Dňa 3.4. bojoval statočný boj Teodor Martiška z 9.A triedy a vybojoval v krajskom kole olympiády z dejepisu neskutočné 2. miesto. S postupujúcim súťažiacim mal rovnaký počet bodov, rozhodol iba bod v čiastkovej tretine testu, ktorý rozhodol o nepostúpení. Pre nás je však Teodor víťaz a vzor hodný nasledovania. Zo srdca blahoželáme a tešíme sa na ďalšie úspechy.

          Fotogaléria

      • Deň ZEMe A MY
        • Deň ZEMe A MY

        • Mimoriadne pekný a úspešný deň sa nám podarilo zorganizovať v sobotu 22.4. 2023 v našej školskej záhrade. Príležitosť nám poskytol Deň Zeme a tú ozajstnú kvalitu priniesol vďaka našim skvelým rodičom. Pod ich rukami vznikali v záhrade krásne prvky, ktorých využiteľnosť vo vyučovacom procese budeme s radosťou testovať s našimi deťmi. Založili sme motýliu lúku, pocitový chodník, solárnu sušičku na bylinky a prírodnú ekoučebňu Pod lipami.

          Fotogaléria

      • Obedy zadarmo - pokyny pre rodičov
        • Obedy zadarmo - pokyny pre rodičov

        • A) Obedy zadarmo - Pokyny pre rodičov detí, ktoré sa doposiaľ nestravovali v jedálni a začnú až od 1.5.2023

          Žiadame rodičov, aby si vypísali  prihlášku na stravu  školský rok 2022/2023 (ohľadom obedov zadarmo od 01.05.2023) , ktorú nájdete na našej stránke www.ssrk.sk – hore na lište Školská jedáleň-Oznamy školskej jedálne-PRIHLÁŠKA NA BEŽNÉ STRAVOVANIE žiaci základnej školy.

          Prihlášku si stiahnete aj tu: PRIHLASKA-NA-BEZNE-STRAVOVANIE-ZS.docx

          Na základe vypísanej prihlášky sa rodič dostaví za vedúcou školskej jedálne (Nám. A. Hlinku 62), kde bude vysvetlený ďalší postup. So sebou si treba doniesť 5€ na zakúpenie čipu.

          Od 24.04.2023 do 26.4.2023, medzi 9:00-11:00 hod. Kontakt 0905 461 736.

           

          B) Obedy zadarmo - Pokyny pre rodičov detí, ktoré sa už stravovali od začiatku šk. roka v jedálni

          Oznamujeme rodičom, ktorých deti chodia na stravu do školskej jedálne od začiatku šk. roka a budú poberať dotáciu–obedy zadarmo od 01.05.2023, že  je potrebné mať už k 28.04.2023  na konte dieťaťa kredit 35,00 €, aby ste mohli dieťaťu na máj objednať obedy. Výšku kreditu má rodič povinnosť sledovať a priebežne dopĺňať.

          Program na objednávanie obeda Vám stiahne celú sumu obeda za dni v danom týždni a až po odsúhlasení dochádzky Vášho dieťaťa so základnou školou sa Vám v nasledujúcom týždni vrátia peniaze z dotácie naspäť na Váš kredit.

          Dodržiavame tak nariadenie, že dieťa má nárok na dotáciu len ak sa zúčastní školského vyučovania a odoberie v daný deň stravu. V opačnom prípade sa Vám stiahne plná suma za objednaný obed.

          1.stupeň ZŠ-stiahne Vám cenu za jeden obed 2,50 € ( pri počte 5 dní 12,50 € a v nasledujúcom týždni po kontrole dochádzky vráti naspäť na kredit 5 x 2,10 €=10,50 € - dotácia)

          2.stupeň ZŠ-stiahne Vám cenu za jeden obed 2,70 € ( pri počte 5 dní 13,50 € a v nasledujúcom týždni po kontrole dochádzky vráti naspäť na kredit 5 x 2,30 €=11,50 € - dotácia)

          Kontrola posledného týždňa v mesiaci prebehne súbežne už s objednávaním obedov na nový mesiac a ak rodičia nebudú mať dostatočnú výšku kreditu, nebude možné dieťaťu obed objednať.

          Dávame ešte na vedomie rodičom, že veľa detí si nenosí karty, čipy na stravu. Nie je povinnosťou našich kuchárok manuálne vyťukávať stravníkov na elektronickom zariadení. Zdržiava to naše kuchárky a aj Vaše deti. Počet detí bez karty, čipu je čím ďalej vyšší.

          Preto dôrazne  žiadame rodičov žiakov, aby si prišli pri strate karty alebo čipu zakúpiť nový  čip. Cena čipu 5€.

          S úctou

          vedúca jedálne

      • Literárne súťaže
        • Literárne súťaže

        • Naši žiaci opäť dokázali, že v nich drieme ,,pero básnika“. Zapojili sme sa do dvoch literárnych súťaží. Trojruža, ktorú vyhlásila Mestská knižnica Ružomberok. Cieľom súťaže je podporiť tvorbu mladých talentov. Téma: Pohľad na svet, 2.miesto získala Tatiana Dludíková (8.A) prózou Ako vidím svet ja a 3.miesto Alexander Uličný (6.A) v próze Pitie sladených nápojov.

          CVČ Elán Ružomberok vyhlásil 8.ročník okresnej súťaže v tvorbe básní ,,Básničkovo alebo….trochu poézie“. Aj v tejto súťaži sme si odniesli cenu poroty Katka Porubiaková (6.A) básňou Jaskyňa a 3. miesto Sofia Kováčiková (8.A) básňou Spomienka na moju najdrahšiu osobu.

          Všetkým srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšie práce našich mladých autorov.

          Fotogaléria

      • Geografická olympiáda
        • Geografická olympiáda

        • Posledný marcový deň sa naši spolužiaci zúčastnili OKRESNÉHO KOLA GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY.

          A aj tento rok sme boli veľmi úspešní. Z deviatich zúčastnených sa šiesti stali úspešnými riešiteľmi. V najstaršej kategórii (žiaci 8. a 9. ročníka) ZVÍŤAZIL TEODOR MARTIŠKA a hneď za ním sa na 2. mieste umiestnil MÁRIO NEMČEK!

          V kategórii 6. a 7. ročníkov obsadil MATÚŠ KUŽELA 4. miesto.

          V najmladšej kategórii  súťažili žiaci 5. ročníka. Najlepšie sa umiestnil KRIŠTOF BABIC, ktorý obsadil 3. miesto! Hneď za ním skončila MARTINA UHLIAROVÁ a na 7. mieste skončila MÁRIA ZAHRADNÍKOVÁ.

          Okrem nich sa okresného kola zúčastnili aj ŠIMON SUCHOŇ a VERONIKA LAUČEKOVÁ.

          Všetkým gratulujeme a najstarším chlapcom prajeme veľa šťastia v krajskom kole!

          Fotogaléria

      • Oznam z jedálne
        • Oznam z jedálne

        • Zajtra 14.04.2023 (piatok) školská jedáleň nevarí z dôvodu sanitárneho dňa.

          Prosíme, aby ste si zajtrajšie obedy odhlásili dnes do 13:30  hod.

      • Riaditeľské voľno
        • Riaditeľské voľno

        • V súlade s § 150a ods. 2a Zákona 245/2008 Z. z. a § 3 ods. 9 Vyhl. 231/2009 Z. z. v znení neskorších predpisov Vám oznamujem, že dňa 05.04. 2023 udeľujem riaditeľské voľno všetkým žiakom z organizačných dôvodov.

      • Duchovná obnova vo Važci
        • Duchovná obnova vo Važci

        • Žiaci 8.A. triedy sa v dňoch 30.-31. 3. 2023 zúčastnili duchovnej obnovy vo Važci. Ich témou a cieľom bolo hľadanie indentity, v ktorej tkvie tajomstvo  vznešenosti a krásy tvojej  a Božej tváre. Animátori pripravili pre deti bohatý program. Naša úprimná vďaka patrí diecéznemu centru vo Važci a kňazom, ktorí nám sprostredkovali túto nezabudnuteľnú cestu hľadania.

          „Tvoje najhlbšie vnútro je, že ty a Boh ste spolu. To je tvoja identita, že dorastáš do dospelosti Kristovej, do Jeho podoby. Tým sa završuje tvoja identita, tým sa završuje to, kým si“.

          Fotogaléria

      • Exkurzia v Ružomberskom hlase
        • Exkurzia v Ružomberskom hlase

        • Naši školskí novinári (a teda tvorcovia školského časopisu Vinič) navštívili v rámci Žurnalistického krúžku redakciu Ružomberského hlasu. Šéfredaktor, Michal Domenik a redaktor, Ján Sokolský, im veľmi ochotne a pútavo porozprávali o histórii a súčasnosti tvorby týchto regionálnych novín, pýtali sa i radili... ostatné si budete môcť prečítať... no, veď... včas vám dáme vedieť (čo a kde)

          Fotogaléria

      • Hviezdoslavov Kubín – III. kategória
        • Hviezdoslavov Kubín – III. kategória

        • Ondrej Baláž z 8. B sa vo štvrtok zúčastnil okresného kola Hviezdoslavovho Kubína, kde predviedol excelentný výkon pod vedením pani učiteľky z literárno-dramatického krúžku ZUŠ Ľudovíta Fullu, Anny Mišurovej. Jeho ťažko skúšané „fis“ mu prinieslo 2. miesto s odporúčaním na postup do krajského kola (Vajanského Martin). Čakáme síce na potvrdzujúci mail, ale veľmi sa tešíme z ďalšieho Ondrejovho úspechu a neúnavne mu aj naďalej držíme palce!

          Fotogaléria

      • A Slovo bolo u Boha – celoslovenské kolo
        • A Slovo bolo u Boha – celoslovenské kolo

        • Spojená škola sv. Rodiny v Bratislave privítala v sobotu, 25. marca 2023, recitátorov kresťanskej poézie a prózy počas celoslovenského kola recitačnej súťaže „A Slovo bolo u Boha“. Najlepší recitátori prevažne z cirkevných škôl z celého Slovenska si prišli zmerať sily v prednese. Náš Ondrej Baláž z 8.B predniesol úryvok z knihy Andrej od známeho černovského autora Antona Laučeka. Hoci sa neumiestnil na prvých troch miestach, podľa potlesku a uznanlivých pohľadov i slov prítomných zanechal skvelý dojem, nazbieral veľa nových podnetov a skúseností, dokonca si odniesol cenné rady priamo od predsedu poroty, slovenského herca, Alfréda Swana. Bol to veľmi príjemný umelecký zážitok a skvelá príležitosť posunúť sa vpred. Ďakujeme Ondrejovi za dôstojnú reprezentáciu našej školy.

          Fotogaléria

      • Čo vieš o hviezdach
        • Čo vieš o hviezdach

        • Aj tento rok sa naši nádejní astronómovia zúčastnili okresného kola astronomickej olympiády pod názvom Čo vieš o hviezdach. A veruže sme „zažiarili“. V obidvoch súťažných kategóriách sme obsadili VŠETKY POSTUPOVÉ MIESTA! V Žilinskej krajskej hvezdárni nás tak v krajskom kole budú reprezentovať: v 1. kategórii DÁVID KLINEC, ELIÁŠ KENDERA a ALEXANDER ULIČNÝ a v 2. kategórii SOFIA GAZDOVÁ, ADELA SLANICAYOVÁ a STELA FRIČOVÁ.

          Fotogaléria

      • Beseda s poetkou
        • Beseda s poetkou

        • V marci si viac ako inokedy pripomíname, že čítanie kníh je dôležitou súčasťou nášho intelektuálneho, kultúrneho i osobnostného rozvoja. Piataci si preto pozvali na besedu vysokoškolskú učiteľku, poetku, spisovateľku, prekladateľku i textárku, Silviu Kaščákovú, PhD. z Katedry predškolskej s elementárnej pedagogiky na Pedagogickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku. Neprišla s prázdnymi rukami. Priniesla so sebou najnovšiu knižku plnú hravej poézie „Ako Paľko Dobšinský zbieral rozprávky“, vrecúško plné zaujímavých otázok, rodný list ľudovej rozprávky a linky na skvelú čítačku vo voľnom čase. Deti využili vedomosti z tematického celku o ľudových rozprávkach a tiež sa naučili veľa nového. Vedeli ste, napríklad, že stredné meno Pavla Dobšinského je Emanuel? Alebo že pochádzal zo Slavošoviec a bol evanjelický kňaz? A viete, ako zbieral ľudové rozprávky? My už áno.

          Fotogaléria

      • Pytagoriáda
        • Pytagoriáda

        • Naše „matematické hlavičky“ znovu obhájili svoju šikovnosť na okresnom kole 44. ročníka matematickej súťaže PYTAGORIÁDA, ktorá sa konala 21. marca 2023 vo Veľkej dvorane Kultúrneho domu A. Hlinku v Ružomberku.

          V kategórii P8 si spomedzi 64 žiakov 8. ročníka rozdelili prvé dve miesta PETER ČERNINSKÝ z 8.A (1. miesto, 22 bodov) a MÁRIO NEMČEK z 8.B (2. miesto, 20 bodov).

          V kategórii P7 si prvé miesto vybojoval ADAM STANOJEVIČ zo 7.A (1. miesto, 22 bodov).

          V kategórii P6 boli úspešnými riešiteľmi GREGOR KOSTOLNIK (16 bodov), MATÚŠ KUŽELA (12 bodov) a BARBORA KOIŠOVÁ (12 bodov).

          GRATULUJEME a veľmi sa tešíme z ich úspechu!

          Fotogaléria

      • Výlet do Banskej Bystrice
        • Výlet do Banskej Bystrice

        • Ďalšia turistická sobota zaviedla naše zvedavé kroky do metropoly stredného Slovenska, do mesta pod Urpínom – Banskej Bystrice. Hoci počasie v Ružomberku „sľubovalo“ dážď, Banská Bystrica nás privítala slnečnými lúčmi. Krížovú cestu sme sa pomodlili na miestnej Kalvárii, z ktorej sa nám naskytli krásne výhľady na mesto ako aj na ďalší cieľ nášho výletu – Múzeum SNP. Tento významný pamätník je pripomienkou II. svetovej vojny ako aj Slovenského národného povstania, ktorého centrom bola práve Banská Bystrica. V parku pred múzeom sme si prezreli skanzen ťažkej bojovej techniky. A že sa dá celá Európa prejsť napešo za 1,5 hodiny, sme sa presvedčili v nákupnom centre Európa, ktoré bolo bodkou za našim výletom. Už sa tešíme, kam nás nabudúce zavedú naše túlavé topánky.

    • Kontakty

      • Základná škola sv. Vincenta
      • Riaditeľka: 0915/264 493 Kancelária riaditeľky: 0910/420 050 Zástupca: 0910/300 760 ŠKD: 0910/515 003 Školská jedáleň: 0905/461 736
      • Nám. A. Hlinku 1145/22 034 01 Ružomberok Slovakia
      • 00614564
      • 2020586205
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje